Bambu Çatı Uygulaması Nasıl Yapılır?

Bambu kamış rulo ile bambu çatı kaplama nasıl yapılır tüm detayları ile yazımızda bulabilirsiniz. Adım adım görseller ile bambu çatı ve gölgeliklerin yapımını keşfet.

A'dan Z'ye Bambu Çatı Kaplama

Bambu çatı uygulamaları ile doğal çatı ve gölgeliklere sahip olabilirsiniz. Bu yazımızda bambu çatı kaplama malzemesi olarak kullandığımız bambu kamış ve kamış hasır ürünü ile bambu çatı uygulamasının nasıl yapıldığını detaylı bir şekilde aktaracağız.

Bambu Çatı Kaplama İçin Gerekli Malzemeler

Bambu Çatı Kaplama Malzemesi

  • Bambu Kamış Rulo
  • Kamış Hasır Rulo (İsteğe Bağlı)
  • OSB Membran (İsteğe Bağlı)
  • Montajlama vidası, plastik klipsler ya da galvanizli çelik tel
  • Şarjlı tornavida

Uygulama Sırasında Kullanılacak Ürünleri Tanıyalım

Bambu Kamış Rulo : Bambu kargılar ile imal ettiğimiz çit ve çatı kaplama malzemesidir. Bambu kargılar galvanizli teller ile sıkıcı birbirine bağlanır ve rulo hasır haline getirilir.
Kamış Hasır : Bambu çatı uygulamalarında bambu kamış ve kamış hasır birlikte de kullanılmaktadır. başlangıç olarak alt katman kamış hasır ürünü monte edilir, arasına osb membran ve üst kat olarak ta bambu kamış rulo monte edilir ve bu sayede çok daha iyi ısı yalıtımı ve su geçirmez bir bambu çatı elde edilmiş olur. 

Artık ürünleri de tanıdığınıza göre şimdi bambu çatı uygulamasının nasıl yapıldığını anlatmaya geçebiliriz. Aşağıda sizler için görseller ile birlikte ayrıntılı olarak bambu çatı yapımını anlatıyoruz. Aşağıdaki adımları yaparak siz de kendiniz bahçenizdeki çardakların ve verandanın üzerine bambu çatı kaplama uygulamasını kolaylıkla yapabilirsiniz.

Kısa Bilgilendirme

Bambu çatı kaplaması kolay bir uygulama olsa da çatı kaplaması olacağı için güvenlik önlemlerinizi en iyi şekilde aldığınızdan emin olunuz. Bambu çatı kaplama uygulamasını 2 hatta 3 kişi olarak yapmanızı tavsiye ederiz. Eğer uygulamayı yapma konusunda tereddütünüz varsa bölgenizdeki bir marangoz ya da bir demir ustası bu işi kolaylıkla yapabilecektir.

Bambu Çatı Hangi Zeminlere Uygulanabilir?

Ahşap, PVC, Sac, beton, kiremit, demir, çelik konstrüksiyon gibi tüm zeminlere uygun montaj ekipmanları ile uygulanabilir. Aşağıda düz bir zemine sahip çatı iskeleti üzerine bambu çatı kaplama nasıl yapılacağından bahsedilmektedir.

 

Adım Adım Bambu Çatı Kaplama Nasıl Yapılır?

Zeminin Hazırlanması

Bambu Çatı Nasıl Yapılır

Bambu çatı kaplama uygulaması yapılacak olan zeminde profillerin sık aralıklarda atılmış olduğundan emin olunuz. Burada ahşap, demir ya da çelik konstrüksiyon zemin fark etmeyecektir. Eğer profesyonel montaj ekiplerimiz gibi vidalama kullanacak iseniz demir ve çelik için uygun montaj vidalarını seçmelisiniz. Çatı iskeletindeki profil aralıklarının en az 1 metre hatta mümkünse .0.5 metre aralıklar atılması iyi olacaktır. 

Bambu Kamış Montaj Aşaması

Bambu Çatı Nasıl Yapılır

Bambu kamış ile bambu çatı kaplamaya başlamadan önce nasıl bir görünüm elde etmek istediğinizi belirlemeniz gerekir. Eğer saçaklı olarak bambu kamış rulonun çatıdan sarkmasını istiyorsanız rulo montajını ona göre yapmanız gerekecektir. Tabi osb membran ve kamış hasır da kullanmak isterseniz montaja ilk kamış hasırdan başlamanız gerektiğini de unutmayınız.  Bambu kamış ruloyu çatı iskeletine gerdirerek yavaş yavaş açınız. sık aralıklar ile plastik kelepçe, galvanizli tel ya da vidalama ile sıkıca monte ediniz. Bu şekilde tüm çatıyı bambu çatı kaplama malzemesi kaplayın.

Bambu Çatı Kaplama Ücretsiz Danışmanlık 

Bambu kamış rulo ölçüleri ve uygulama alanınız konusundaki hesaplamalar hususunda endişe etmeyiniz. Hangi taraftan ne şekilde başlamanız gerektiği konusunda bambu dekorasyon ustalarımız size ücretsiz danışmanlık vereceklerdir. .

Bambu çatı yapımı ve ürün uygulaması hususundaki tüm sorularınızı web sitemiz üzerindeki iletişim bilgilerimizden ulaşarak iletebilirsiniz.
 

Resimler