Bambu Çit Yapımı yazımızda sizlere gerekli malzemeleri uygulama tekniklerini ve uygulama adımları görseller ile birlikte adım adım anlatmaktayız. Yazımızı okuduktan sonra montaj kısmı ile alakalı aklınıza takılan sorular olursa web sitemiz üzerindeki iletişim numaralarımızdan hasır dekorasyon ustalarımıza sorabilirsiniz.
Kısa Ön Bilgilendirme
Bambu çit yapımı pratik ve kolay bir uygulama olsa da en az 2 kişi yapmanız gerekecektir. Bambu çit malzemesi çit iskeleti üzerine gerdirilerek monte edileceği için 2 kişi kolaylıkla monte edebilirsiniz.
Eğer tadilat işlerine elinizin yatkın olmadığını düşünüyor iseniz bölgenizdeki bir demir ustası ya da marangoz bambu çit montajını kolaylıkla yapabilecektir.
Bambu Çit Yapımı İçin Gerekli Malzemeler
- Bambu Çit Rulo
- Hasır çit Rulo (İsteğe Bağlı)
- Çit İskeleti için ahşap ya da demir profil karkaslar
- Demir profil yapılacak ise çimento harcı hazırlanması gerekir
- Plastik klips, galvanizli çelik tel ya da montajlama vidası
- Vidalama yapılacak ise şarjlı tornavida
Yukarıdaki listeye göre bambu çit yapımına başlamadan önce nasıl bir uygulama yapacağınıza karar vermeniz gerekecektir. Demir karkas ve ahşap karkas kullanabilirsiniz. Demir karkas kullanmak istiyorsanız kaynak ve betonlama işlemleri de yapılması isteğe bağlı gerekebilmektedir..
Bambu Çit Yapımı Adım Adım
1) Çit İskeletinin Hazırlanması:
Çit iskeletinin hazırlamadan önce eğer toprak zemin üzerinde çalışıyor iseniz çit uygulanacak zemini düzgün hale getiriniz. Ahşap çit iskeleti ya da demir profil çit iskeleti de tercih edebilirsiniz. Uygulama teknikleri de ikisi için çok benzerdir. Çit iskeletini hazırlamak için bambu çit yüksekliğinde demir ya da ahşap profiller atmalısınız. En uçtan baştan başlayarak en fazla 1 Metre ara ile profilleri çakınız ya da betonlayınız.
En az 1 metre ara ile profilleri hazırladıktan sonra yatayda eşit aralıklarda şekildeki gibi yatay profilleri çakınız ya da demir profile kaynak yapınız. Ahşap kullanıyor iseniz sağlam bir şekilde vidamadığınızdan emin olunuz. Demir profil kullanıyor iseniz kaynak yapmanız daha sağlıklı olacaktır.
Bambu çit sert kargı ürünleri hazırlanmakta olsa da yatay profilleri atmanız çitinizin daha düzgün durmasını ve rüzgara karşı daha dirençli olmasını sağlayacaktır.
2) Bambu Çit Montaj Aşaması
Ahşap ya da demir profillerinizi hazırladıktan sonra bambu çit rulo montajına başlayabilirsiniz. Çit iskeletinin baş ucundan başlayarak bambu çit ruloyu gerdirerek ilerleyiniz. Belirli sıklıklarla açılan ürünü çit iskeletine galvanizli çelik teller ile ya da plastik klipsler ile montajlayın.
Daha sağlam olmasını isterseniz ara karkasa temas eden notlardan belirli aralıklar ile vidalayınız. En baştan en uca kadar bu şekilde işlemi tamamlayınız. İşte bu kadar.
3) İsteğe Bağlı Çift Taraflı Çevirme
3. Adım olarak aynı işlemi bu kez de dışarıdan yapabilirsiniz. Eğer mekanlarınızın dışarıdan bakıldığında daha hoş görünmesini de isterseniz bambu çit ruloyu çit iskeletinin dış tarafından da monte aynı şekilde monte ediniz. Bu sayede her iki taraftanda bakıldığında çitiniz kusursuz bir görünümde olacaktır. Dış taraftan çevirme işlemini isteğe bağlı hasır çit ile de yapabilirsiniz. Bu sayede çitiniz hem daha estetik hem de daha dayanıklı bir hale gelecektir.
Bambu Çit Ailesi olarak müşterilerimize telefon hattımızdan ve whatsapp müşteri hattımızdan uygulama konusunda profesyonel teknik destek sağlamaktayız.