Hasır Çit İle Bahçe Çiti Nasıl Yapılır?

Hasır çit rulo ile bahçe çiti yapmak ekonomik ve kolaydır. Bahçe çiti yapımı konusunda 20 yılı aşkın süredir doğal ve ekonomik çözümler sunmaktayız. Bu yazımızda sizlere hasır çit rulo ürünü ile adım adım bahçe çiti nasıl yapılır tarif edeceğiz.

Hasır Çit Nedir?

Hasır çit saz kamışlarının misina ipler ile birleştirilmesiyle elde edilen rulo bahçe çiti ürünleridir. Hasır çitler ihtiyacınıza uygun ölçülerde hazırlanarak tarafınıza gönderim sağlanmaktadır.

 

Hasır Çit Yapımı İçin Gerekli Malzemeler

Hasır Çit Rulo

  • Hasır Çit Rulo
  • plastik klips, montaj vidası ya da galvanizli çelik tel
  • Çit İskeletinin hazırlanması (eğer yok ise)

Eğer mevcutta bahçe demirleri ya da tel örgü var ise ekstra bir çit iskeleti hazırlamadan hemen uygulamaya başlayabilirsiniz.

 

Adım Adım Hasır Çit Nasıl Yapılır?


01) Çit İskeletinin Hazırlanması

Hasır Çit İskeletinin Hazırlanması

Bu yazımızda sizlere metal direk profiller ile hasır çit yapımı hakkında bilgi sunacağız. 
Çit iskeleti oluşturmanız gerekiyor ise ve zemin de beton ise metal direkleri 1’er metre aralıklarla betona monte ediniz. Hasır çit malzemesinin daha sağlam ve rüzgara karşı daha dirençli olmasını da sağlamak için yatay düzlemde ek profiller oluşturunuz. Bu profilleri kaynaklama yaparak ta oluşturabilirsiniz. Hasır çit rulonun sert rüzgarda esnememesi için yatay profillere ihtiyaç olacaktır.

02) Hasır Çit Rulo Montajı

Hasır Çit Uygulama

Çit iskeleti tamamlandıktan sonra hasır çit montajına başlayabilirsiniz. Hasır çit ruloyu en baştan gerdirerek aça aça plastik klipsler ve galzvenizli çelik teller ile monte ediniz. Tüm yatay ve dikey profillere hasır çiti sıkıca bağlayınız ve bahçe çiti uygulamanızı tamamlayınız.

03) Çitin Sağlamlığını Kontrol Edin

Hasır çit ruloyu sıkıca ve sık aralıklarla bağladığınızdan emin olmak için son kontrollerinizi yapınız. Çitte elinizle bastırdığınızda çok esneme olan bölgeler varsa o kısımlardan da plastik klipsler ya da çelik teller ile bağlayarak çitinizi sağlamlaştırın.