Hasır Çatı ve Kamış Çatı Arasındaki Farklar Nelerdir?

Hasır çatı nedir? Kamış çatı nedir ve arasındaki farklar nelerdir? Bu yazımızda sizlere hasır çatının ve kamış çatının arasındaki en temel farkları anlatıyoruz. Müşterilerimiz tarafından en çok sorulardan biri olan hasır ve kamış çatı farkını öğrenmek için yazımızı okuyunuz.

 

Kamış çatı ve hasır çatı arasındaki farklara geçmeden önce kamış çatının ve hasır çatının hangi ürünler ile nasıl yapıldığını biraz bilmeniz gerekir. Bu yazımızda sizlere kamış çatı ve hasır çatı yapımından kısaca bahsederek arasındaki farkları değineceğiz.

Kamış Çatı Nedir?

  • Kamış çatı saz kamışları ile saz dekorasyon ustaları tarafından tasarlanan el işçiliği çatılardır. kamış çatıda kullanılan saz kamışları desteler halinde çatı zeminine deste deste çok sıkı bir şekilde çelik teller ve montaj vidaları ile monte edilir. Kamış çatılar tüm dünyada oldukça popüler olan doğal çatı kaplama uygulamalarıdır. 
  • Kamış çatılarda kullanılan saz kamışları erken hasat saz kamışlarından yapılmaktadır. Projenin bütçesine göre çok kalın ve çok kademeli olarak yapılmaktadır. Genellikle 45 derece ve üzeri eğim verilerek uygulanan çatı kaplama yöntemidir. Çatının eğiminin yüksekliği su geçirmezliğini artırır ve dolaylı olarak çatının ömrünü uzatır.

Hasır Çatı Nedir?

  • Hasır çatı kaplama montaja hazır saz kamış rulo ürünleri yapılmaktadır. Hasır çatı uygulamasında kullanılan kamış hasır rulo aynı zamanda bahçe çiti uygulamalarında da kullanılmaktadır. Kamış hasır rulo saz kamışlarının erişkin dönemdeki hasadından elde edilir. 
  • Hasır çatı kaplama genellike kamelya, çardak gibi oturma alanlarının üzerine monte edilir. 
  • Hasır çatı kaplamada saçaklı hasır otu ya da diğer ismiyle çin otu da çok sıklıkla tercih edilir.
  • Hasır çatı kaplama da kullanılan saz kamışları kamış hasır rulo ürünü ve hasır çit ürünleri ile yapılmaktadır. 

Hasır Çatı ve Kamış Çatı Arasındaki Farklar Nelerdir?

  • Kamış çatılar saz dekorasyon ustaları tarafından yapılmaktadır. Usta olmayan kişiler kamış çatı uygulamasını kesinlikle yapamaz. Hasır çatı yapımında kullanılan kamış hasır rulo montaja hazır ve kendin-yap uygulamalarına uygundur. Tadilat ve dekorasyon uygulamalarına eli yatkın olan kişiler hasır çatı uygulamalarını rahatlıkla yapabilir.
  • Hasır çatı kaplama kamış çatı uygulamalarına göre çok daha uygun maliyetlidir. Kamış çatı yapımında çok daha fazla saz kamışı kullanılır ve işçilik maliyetleri daha yüksektir. 
  • Kamış çatılar hasır çatılara göre daha uzun ömürlüdür. Kalın ve ustalıkla yapılan bir kamış çatı 20-30 yıla kadar bir ömre sahip olurken hasır çatılar 5-7 yıla kadar doğal ve estetik görünümünü koruyacaktır.
  • Kamış çatılar ve hasır çatılar 100% doğal malzemeler ile yapılsa da kamış çatıların daha sıkı ve kalın dokusu kamış çatıları sıcağa ve soğuğa karşı çok daha iyi yalıtımlı olmasını sağlayacaktır. Ancak hasır çatıları bambu çatı kaplama da kullanılan bambu kamış ürünleri ile 3 kademeli olarak yaparsanız çok daha iyi bir yalıtım sağlayacaktır.
  • Kamış çatıların görünümü hasır çatılara göre daha şık ve egzotik bir görünümde olmaktadır. Kamış çatı uygulaması yaptırmak istiyorsanız Hasır Bambu Dekorasyon bu konuda Türkiye’de En iyilerden birisidir. Kamış çatı ve saz çatı uygulamalarınızda şi birliği içerisinde çalıştığımız Hasır Bambu Dekorasyon tüm Türkiye Genelinde kamış çatı uygulaması yapmaktadır.