Kamış Çit İle Kargı çit Arasındaki Farklar Nelerdir?

Kamış çit ve kargı çit ürünleri görünüm itibari ile benzerlik gösterse de aralarında bazı farklılıklar vardır. Bu farkları anlamak için kargı nedir kamış nedir ilk önce bunları bilmeniz gerekecektir. Bu yazımızda sizlere kamış çit ve kargı çit arasındaki tüm farkları görseller ile sunacağız.

 

Kamış çit ve kargı çit ürünleri son yıllarda hem doğal hem de ekonomik olması sayesinde popüler bir kullanıma kavuşmuştur. 
Birçok web sayfasında bambu çit adı altında hem kamış çit hem de kargı çitler satılmaya başlamıştır. Bu da tabi tüketicinin aklında bazı soru işaretleri bırakmaktadır. 

Şimdi sizlere işin doğrunu yani kargı çit nedir, kamış çit nedir ve bambu çit nedir tam olarak nasıl ürünlerdir bunları anlatalım.

Kargı ya da kargı kamışı latince de “Arundo Donax” ismi ile bilinmektedir. Bambu, kargı ve kamış buğdaygillerden olan “Poaceae” Familyasından gelmektedirler. Bambu ile aynı familyadan gelen kargı ve kamış arasında çok farklılıklar bulunmaktadır.

 

Bambu Nedir?

Bambu bitkisi anavatanı orta Asya ve Çin olarak kabul edilen ve uzunlukları 30-40 metreye kadar ulaşabilen bir bitki türüdür. Bambu bitkisi içerisindeki lifli yapısı sayesinde oldukça esnek ve çelik kadar sağlamdır Bambu hakkında ayrıntılı bilgi amak için Bambu nedir yazımızı da okuyabilirsiniz.

Kargı Nedir?

Kargı’da bambu bitkisi gibi çok hızlı büyüyen ve odunsu bir gövdeye sahip içi boş bir bitkidir. Bambudan farklı olarak kargı ortalama 2- 7 metreye kadar büyüyebilmektedir. Kargılar bambu kadar sağlam, esnek ve kalın değildir. Kargının ortalama çapı 2 cm olurken bambunun çapı 20-25 cm’ye kadar ulaşabilmektedir. Dilerseniz Kargı Nedir yazımızı da okuyabilirsiniz.

Kamış Nedir?

Kamış ise saz kamışı ve su kamışı olarak adlandırılan kargıya benzer bir yapıda olan ve kargı ve bambu ile aynı Poaceae familyasından gelen bir bitki türüdür. Genellikle göl kenarları ve sulak bölgelerde yetişen kamışlar kargıdan daha kısa ve daha ince yapılı olmaktadırlar. Kamışlar ortalama 2-4 metreye kadar uzayabilmekte ve yetişkinleri de ortalama 0.5cm- 1 cm kalınlığında olmaktadırlar. Kamış nedir yazımızı okuyarak kamış hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

Kargı Çit ve Kamış Çit Arasındaki Farklar

Kargıya Neden Bambu Kamış Denilmiştir?

bambucit.com daki ve piyasada satılan bir çok bambu çit ve bambu kamış ürünü aslında kargı ürünlerinden yapılmaktadır. Kargıya bambu denilmesinin nedeni bambu görünümlü ve sert dayanıklı olmasıdır. Kargı nedir yazımızı okursanız kargının ülkemizde neden “Türk Bambusu” olarak anıldığını daha iyi anlayabilirsiniz.

 

Kargı ve Kamış Çit Arasındaki Farklar Nelerdir?

Artık kargı ve kamış ürünlerini ve bitkisini tanıdığımıza göre kargı çit ve kamış çit arasındaki farklara geçebiliriz.

Kamış Çit ve Kargı Çit Arasındaki Farklar

  • Kargı Çit kamış çite göre daha kalın ve daha sert bir yapıya sahiptir.
  • Kamış çit ve kargı çit görünüm itibari ile birbirine benzese de kamış ürünleri kargı ürünleri kadar sert ve dayanıklı değildir.
  • Kargı çitler ortalama 10 yıla kadar dayanırken kamış çitler ise 5-7 yıla kadar estetik görünümünü koruyacaktır.
  • Kargı çit rulo ürünü kargıların galvanizli (paslanmaz) çelik teller ile birleştirilmesi ile hazırlanırken kamış çitler ise misina ipler ile bağlanarak rulo şekline getirilmektedir.
  • Kamış çitler fiyat olarak ta kargı çitler aynı etikete sahip değildir. Kamış çitler kargı çiftlere göre daha ucuzdur.
  • Kargı İle Bambu Arasındaki Farklar Nelerdir?
  • Kargı çitler el işçiliği ile makine kullanmadan hazırlanmaktadır. Kamış çitler ise makine ve işçi yardımı ile hazırlanmaktadır. O yüzden her yerde satılan her kargı yani bambu kamış çit aynı olmayacaktır. Bizler bambucit.com olarak özenle seçilen kargılar ile kargı çitlerinizi titizlikle ve ustalıkla hazırlamaktayız.