Hasır Çatı ve Bambu Çatı Arasındaki Farklar Nelerdir?

Hasır çatı nedir? Bambu Çatı nedir? Hasır çatı ve bambu çatı arasındaki farklar ve ortak noktaları nelerdir?

 

Hasır Çatı ve bambu çatı arasındaki farklar bizlere  müşterilerimiz tarafından en çok sorulan sorulardan birisidir. Hasır çatı ve bambu çatı arasındaki farkları bu yazımızı okuyarak ayrıntılı bir şekilde öğrenebilirsiniz.

Hasır çatı ve bambu çatı arasındaki farkları iyi bir şekilde anlamak için hasır çatı ve bambu çatının nasıl ve hangi ürünler ile yapıldığını bilmeniz gerekecektir.

Hasır Çatı Nedir ve Nasıl Yapılır?

Hasır çatı kaplama ya da hasır gölgelik uygulamaları saz kamışları ile yapılan kamış hasır ürünü ile yapılmaktadır. Hasır çatı kaplama da kullanılan kamış hasır saz kamışlarının misina ipler ile birleştirilmesi ile elde edilmektedir.

Hasır çatı yapımında kullanılan kamış hasır aynı zamanda hasır bahçe çiti, yer hasırı olarak ta kullanılmaktadır.

Hasır çatılar kamış hasır rulonun çatı iskeletine montajı ile yapılmaktadır.

Önerilen Makale Hasır Çatı Nasıl Yapılır?

Bambu Çatı Nedir ve Nasıl Yapılır? 

Bambu çatı kaplama uygulamaları bambu çit rulo ürünleri ile yapılmaktadır. Bambu çit rulo ürünü de sağlam ve sert kargı çubukların galvanizli çelik teller ile birbirine sıkıca bağlanması ile yapılmaktadır. Bambu çatı kaplama uygulamalarında kullanılan kargı kamışı hasır çatı kaplamada kullanılan saz kamışlarına göre daha kalın ve daha dayanıklıdır.

Önerilen Makale Bambu Çatı Uygulaması Nasıl Yapılır?

Bambu Çatı ve Hasır Çatı Arasındaki Farklar Nelerdir?

Hasır Çatı ve Bambu Çatı Arasındaki Farklar

  • Bambu çatılar bambu görünümlü kargı ürünleri yapıldığı için bambu çatı ismini almıştır. Bambu çatı kaplama saz kamış rulo ile yapılan hasır çatılara göre daha dayanıklı ve uzun ömürlüdür.
  • Bambu çatı yapımı hasır çatı uygulamasına göre daha maliyetlidir. Bunun nedeni ise kargı ürünlerinin saz kamış ürünlerine göre daha maliyetli olmasıdır.
  • Kargı rulo ürünleri yapılan bambu çatılar, kamış hasır ile yapılan hasır çatılara göre daha iyi bir yalıtım sunmaktadır. 
  • Bambu çatı görünüş itibari ile daha kalın bir görünüme sahiptir. Hasır çatı uygulamasında kullanılan saz kamışları erişkin düzeyde olsa da kargı ürünlerinin yarısı kadar kalınlığa sahip olacaktır.
Önerilen Makale Kamış Çit İle Kargı Çir Arasındaki Farklar Nelerdir??

Bambu Çatı ve Hasır Çatı Arasındaki Benzerlikler Nelerdir?

  • İki çatı uygulaması da doğal ürünler ile yapıldığı için çevre dostu ve doğa ile ile iç içe bir ortan sunmaktadır.
  • kargı ürünleri ve saz kamış ürünleri odunsu içi boş yapıda oldukları için rüzgara ve sıcağa karşı doğal bir izolasyon sağlar.
  • Bambu çatı ve hasır çatı uygulamaları diğer çatı kaplama uygulamalarına göre daha uygun maliyetli çözümler sunar.
  • Bambu çatı ve hasır çatı kaplama uygulamalarında kullanılan bambu kamış ve kamış hasır ürünleri montaja hazır ve kendin-yap projelerine uygundur.
  • Bambu çatı ve hasır çatı kaplama uygulamalarında kullanılan ürünler sağlam ve hafif malzemeler oldukları için deprem sırasında bir tehlike teşkil etmezler.
  • Kamış hasır ve bambu kargı ürünlerinin birlikte kullanıldığı ve ara katman olarak osb membran serilen uygulamalarda çok daha uzun ömürlü, dayanıklı, sıcağa ve suya karşı çok iyi bir yalıtım sağlayan bambu çatı ve hasır çatı uygulamaları yapılabilmektedir.

Bambu Çatı mı Hasır Çatı mı Tercih Etmelisiniz?

Bu soru müşterilerimiz tarafından bizlere sıklıkla sorulmaktadır. Yukarıdaki açıklamaları okuduğunuzda bu sorunuza bir yanıt bulacağınızı umut ediyoruz. 

Bizim önerimizi soracak olursanız eğer daha daha uzun ömürlü suya ve sıcağa karşı çok iyi bir yalıtım sağlayan hasır çatı ve bambu çatılara sahip olmak istiyorsanız bambu kamış ve kamış hasır ürünlerini birlikte kullanmanız en iyi çözüm olacaktır.