Hasır Dekorasyon Ürün ve Uygulamaları

Hasır dekorasyon ürün ve uygulamaları ile doğal mekanlar tasarlayın. En popüler hasır dekorasyon ürün ve uygulamarı hakkında bilgi almak için yazımızı okuyunuz. Hasır Dekorasyon ürünlerini ve avantajlarını keşfedin.

Hasır Dekorasyon İle Doğal Mekanlar

Hasır dekorasyon uygulama ve ürünleri ile  günümüzde son tüketiciden 5 yıldızlı otellere kadar herkesin tercihi haline gelmiştir. Hasır dekorasyon ürünlerine ve uygulamalarına artan bu ilginin en büyük sebebi ise hasır dekorasyon ürünlerinin mekanlara çok şık ve doğal bir görünüm katmasıdır.

Bu yazımızda sizlere en çok tercih edilen hasır dekorasyon uygulamalarını ve en popüler hasır dekorasyon ürünlerini aktaracağız. Hasır dekorasyon uygulamaları günümüzde montaja hazır ürünler ile bahçe çiti ve gölgelik uygulamalarında kendinizin de yapabileceği pratik ve ekonomik uygulamalar haline gelmiştir. 

Hasır Dekorasyon Nedir?

Hasır Dekorasyon

Hasır dekorasyon saz kamışı, kargı kamışı, saz hasır otları ve çin otları gibi kabuklu bitkilerin gövdesi ve yaprakları ile yapılan uygulamalardır. Mesela hasır çatı uygulamalarında saz kamışlarından imal edilen kamış hasır ürünü kullanılır. Hasır şemsiye yapımında ise kargı kamışları kullanılmaktadır. 

Genel olarak saz kamışı, kargı kamışı ve saz hasır otları ile yapılan ürün ve uygulamaları içeren dekorasyon uygulamalarına hasır dekorasyon denilmektedir.

Hasır dekorasyon ürün ve uygulamalarının en güzel yanı yenilenebilir çevre dostu ürünler ile imal edilmesi ve uygulanmasıdır.

Hasır Nedir?

Hasır Dekorasyon

Hasır kelimesi günümüzde bir uygulama biçimi ve ürünün neyden ve nasıl yapıldığı hakkında bilgi vermek için kullanılan bir kelime haline gelmiştir. Hasır kilim denildiğinde saz kamışı ya da kargı kamışı ile yapılan bir ürün aklımıza gelecektir. Hasır avize, hasır şemsiye de aynı şekilde doğal ürünler ile yapılan ürünleri tanımlamaktadır. Hasır hakkında daha fazla bilgi almak için hasır nedir yazımızı da okuyabilirsiniz.


En Popüler Hasır Dekorasyon Uygulamaları

En popüler hasır dekorasyon uygulamaları içerisinde hasır çatı, hasır kamelya, hasır bahçe çiti, hasır tavan kaplaması ve hasır duvar kaplaması uygulamasına yer verebiliriz. Şimdi bu uygulamaların ne olduğundan ve nasıl yapıldığından kısaca bahsedelim.

01) Hasır Çatı : 

Hasır Dekorasyon

Hasır çatı ya da hasır gölgelik uygulamaları en popüler ve en ekonomik doğal çatı kaplama uygulamasıdır. Hasır çatı kaplamada erişkin saz kamışlarından imal edilen kamış hasır ürünü kullanılır. Montaja hazır olan bu hasır rulo ürünü ile tadilat işlerine eli yatkın herkes hasır çatı kaplama uygulaması yapabilir. Hasır çatının nasıl yapıldığı hakkında makalemizi okuyarak detaylı bilgi alabilirsiniz.

02) Hasır Kamelya : 

Hasır Dekorasyon

Hasır kamelya uygulaması da genellikle doğal ot kaplama denilen saz hasır otları (Çin Otu) ile yapılmaktadır. Saz kamışlarına göre daha ince ve esnek olan bu ürün dolgun ve egzotik görünümü ile kendine hayran bırakıyor. 5 Yıldızlı oteller için de vazgeçilmez bir hasır dekorasyon uygulaması olan hasır kamelya uygulaması tüm kamelya ve çardaklara uygulanabilmektedir. Kamış çatı ya da bambu çatı olan bir kamelya üzerine dekor amaçlı doğal ot kaplama tercih edebilir ya da sadece kamelyayı çin otu olarak ta uygulayabilirsiniz.

03) Hasır Bahçe Çiti : 

Hasır Dekorasyon

Hasır bahçe çiti hasır çatı gibi en pratik ve en ekonomik doğal bahçe çiti uygulamasıdır. Hasır çit ya da kamış çit olarak bilinen montaja hazır saz kamışı rulo ürünü ile tadilat işlerine eli yatkın herkes hasır bahçe çiti uygulamasını yapabilir. Her zemine ve tel örgü üzerine uygulanabilen hasır çit ürünler size hem mahremiyet sağlar hem de rüzgarı büyük ölçüde keser. Hasır bahçe çiti yapımı hakkında ayrıntılı bilgi almak için hasır çit nasıl yapılır yazımızı da okuyabilirsiniz.

04) Hasır Tavan ve Duvar Kaplaması :

Hasır Dekorasyon

Hasır tavan ve duvar kaplama uygulaması da kamış hasır ürünü ile yapılmaktadır. Hasır ürünleri ile dış mekanlardaki bungalov evleri komple kamış hasır ile kaplayarak sıcak havalarda ferah ve ılıman bir mekana sahip olabilirsiniz. Hasır tavan kaplaması iç bir iç dekorasyon uygulaması olarak evlerde, bina girişlerinde gergi tavana alternatif doğal bir dekorasyon çözümü olarak uygulanmaktadır.

En Popüler Hasır Dekorasyon Ürünleri

Hasır dekorasyon ürünleri çok yaygın bir kullanıma sahiptir. Avize, sepet, lamba, hasır  şemsiye, vazo gibi hasır ürünleri restoran, cafe, otel, düğün salonu, kır bahçesi gibi işletmelerin tercihi olduğu gibi son tüketici de hasır dekorasyon ürünlerine rağbet göstermektedir.

01) Hasır Şemsiye

Hasır Dekorasyon

Hasır şemsiye en popüler hasır dekorasyon ürünümüzdür. Hasır şemsiyeler eskiden beri kargı kamışları ile hasır dekorasyon ustaları tarafından imal edilmektedir. Hasır şemsiyelerin yapımında örme hasır tekniği kullanılmaktadır. Çoğu kişi görünümü itibariyle bambuyu andırdığı için bu şemsiyelerin bambudan yapıldığını da düşünmektedir. Hasır şemsiye yapımında kullanılan kargı kamışları dikine 5-6 parçaya kesilir ve şemsiye iskeletine örülür. Hasır şemsiye yapımı hakkında ayrıntılı bilgi almak için hasır şemsiye nasıl yapılır yazımızı da okuyabilirsiniz.

02) Hasır Avize ve Lambalar

Hasır Dekorasyon

Hasır avize ve lambalar özellikle turizm işletmeleri, cafe ve restoranların sıklıkla tercih ettiği iç ve dış hasır dekorasyon ürünüdür. Özellike hasır çatı ve hasır kamelya gölgelik tercih eden işletmeler ya da kişiler bu mekanların içerisinde aydınlatma olarak hasır avizeleri tercih etmektedir. Hasır avizeler de hasır şemsiye yapımında olduğu gibi kargı kamışları ile örme hasır tekniğiyle imal edilmektedir.

03) Hasır Sepet ve Vazolar

Hasır sepet ve vazolar da hasır avize yapımında olduğu gibi kargı kamışı ile imal edilmektedir. Kargı kamışı hasır dekorasyon uygulamasında ve ürünlerinde çok sıklıkla kullanılmaktadır. Kargı kamışı ile ayrıntılı bilgi almak için kargıdan neler yapılır yazımızı da okuyunuz.

04) Kamış Şemsiye

Hasır Dekorasyon

Kamış şemsiyeler hasır şemsiyelerden sonra en çok tercih edilen doğal şemsiye uygulamasıdır. Genel olarak hasır şemsiye olarak bilinse de saz kamışları ile yapıldığı ve klasik hasır şemsiyeden tamamen farklı bir görünümde olduğu için kamış şemsiye yi farklı bir hasır dekorasyon ürünü olarak buraya yazmak istedik.

Kamış şemsiyelerde kamış çatı yapımında benzer bir şekilde saz kamışları ile yapılmaktadır. Kamış şemsiyelerin nasıl yapıldığını ayrıntılı bir şekilde öğrenmek için Hasır Bambu Dekorasyon’un kamış şemsiye nasıl yapılır yazısını da okuyabilirsiniz.

05) Püsküllü Hasır Şemsiye

Hasır Dekorasyon

Püsküllü hasır şemsiye modelleri hasır kamelya uygulamasında olduğu gibi saz hasır otları ve çin otları ile yapılmaktadır. Bize göre orjinal ismi gıyak otu olan bu ot müşterilerimiz tarafından saçak otu ve çin otu olarak bilinmektedir. Çin otu ile hasır şemsiyeler dolgun ve egzotik görünümü ile mekanlara çok farklı bir hava katmaktadır. Dünyada da oldukça yaygın bir hasır dekorasyon ürünü olan bu hasır şemsiyeler 5 yıldızlı otellerden tatil köylerine kadar birçok işletme için vazgeçilmez bir ürün haline gelmiştir.

06) Hasır çit ve Hasır Gölgelik Ürünleri

Hasır Dekorasyon

Hasır bahçe çiti ve hasır gölgelik ürünü olan kamış hasır rulo ile ekonomik bahçe çiti ve hasır gölgelik uygulamalarınızı yapabilirsiniz. Kamış hasır rulo saz kamışlarının misina ipler ile sağlam bir şekilde bağlanması ile elde edilen montaja hazır bir üründür. Kamış hasır ürünü ile tadilat işlerine eli yatkın herkes kolaylıkla bahçe çiti ve hasır gölgelik uygulamalarını yapabilir. Kamış bahçe çiti yapımı hakkında ayrıntılı bilgi almak için kamış çit uygulaması nasıl yapılır yazımızı da okuyabilirsiniz.

07) Hasır Kamelya Ürünleri

Hasır Dekorasyon

Hasır kamelya ürünleri saz hasır otlarından ve gıyak otlarından imal edilen montaja hazır ürünlerdir. Hasır dekorasyon ustaları hasır kamelya ve hasır çardak uygulamasında bu ürünleri kullanmaktadır. Resimde gördüğünüz şekilde sarkıtma yapılarak yukarıdan çatıya monte edilen bu ürünler bağlanarak ya da açık halde kullanılabilir. Çin otu ürünü ile tadilat işlerine eli yatkın herkes hasır kamelya uygulaması yapabilir. 

Çin otu hasır kamelya yapımı ve tüm hasır dekorasyon uygulamalarımız hakkında bizi arayarak satış öncesi ve sonrası ücretsiz danışmanlık hizmeti alabilirsiniz.


Hasır Dekorasyonun Avantajları

Hasır Dekorasyon

  • Tamamen doğal ve yenilenebilir ürünler kullanılır ve çevre dostu bir uygulamadır.
  • Hasır dekorasyon mekanlarınıza doğallık ve egzotik bir görünüm kazandırır.
  • Hasır dekorasyon uygulamaları ile yaşam alanlarınızı doğa ile içe mekanlara dönüştürebilirsiniz.
  • Balkon, teras, bahçe ve tüm dış mekan oturma alanlarınızı uygulanabilen montaja hazır ekonomik hasır dekorasyon ürünleri ile ekonomik doğallaştırma uygulamaları yapabilirsiniz.
  • Hasır dekorasyon çatı ve gölgelikler size daha ferah ve ılıman oturma alanları sunacaktır.
  • Hasır dekorasyon uygulamaları ile tasarlanan doğal mekanlar size huzur verir ve daha keyifli vakit geçirmenizi sağlar.