Hasır Şemsiye Nasıl Yapılır?

Hasır şemsiyenin ne ile yapıldığını ve nasıl yapıldığını merak ediyorsanız işin doğrusunu işin ustasından öğrenin diyoruz ve sizi yazımızla baş başa bırakıyoruz.

Doğal Hasır Şemsiye Yapımı

Hasır şemsiyeler yazın sıcağında plajları süsleyen ve ferah gölgelik alanlar sunan doğal gölgelik şemsiyelerdir. Hemen hemen herkesin bildiği ve her plajda muhakkak görebileceğiniz klasik model dediğimiz hasır şemisye ürünlerinin nasıl yapıldığından ve neden hasır şemsiye denildiğinden bahsedeceğiz.

Hasır Şemsiye Neyden Yapılır?

Hasır şemsiye yapımında kullanılan ürün ve bitkinin ne olduğu hakkında bir çok yanlış fikir olduğunun farkındayız. Hasır şemsiyenin bambudan, hasır otlarından, saz kamışlarından yapıldığını düşünen birçok müşterimizin olduğunu bilmekteyiz. Görünüş itibari ile bambuyu da andırdığı için bambudan yapıldığı düşüncesi çok daha yaygın olmaktadır.

Gerçekte hasır şemsiyeler kargı kamışları ile yapılmaktadır. Kargı kamışları  ile nasıl yapılabilir diye düşünüyor olabilirsiniz. 

Hasır Şemsiye Nasıl Yapılır?

  • Hasır şemsiye yapımı örme hasır tekniği ile hasır dekorasyon ustaları tarafından yapılmaktadır. Kargıların sert ve odunsu dokusu ile hasır şemsiyenin nasıl yapıldığı konusunda biraz tereddütünüz olabilir. Hemen nasıl yapıldığına geçelim o zaman. Kargı kamışları dikine yani uzunlamasına 6 parçaya jülyen jülyen kesilir. 
  • Esnek olmayan kargılar kesildikten sonra su içerisinde bekletilir ve yumuşaması sağlanır. Belirli bir esnekliğe ulaştıktan sonra hasır dekorasyon ustaları tarafından şemsiye iskeletine örülerek işlenir.
  • Burada bahsettiğimiz hasır şemsiye modeli yukarıdaki resimde gördüğünüz hasır şemsiyenin yapımı hakkında bilgileri aktarmaktadır. Hasır şemsiyeler günümüzde birçok farklı bitki türü ve birçok farklı teknik ile imal edilebilmektedir. Hasır şemsiye modellerimizi görmek için ürün sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Saz Hasır Şemsiye Nasıl Yapılır?

Saz şemsiye yapımında saz kamışları kullanılmaktadır. Saz şemsiyelerin bir diğer adı da kamış şemisyelerdir. Saz kamışları kamış çatı yapımında olduğu gibi hasır şemsiye iskeletine çelik teller ile sıkıcı bağlanarak desteler halinde monte edilir. Kamış şemsiyeler klasik hasır şemsiyelere göre daha estetik bir görünüme sahiptir ve daha uzun ömürlüdür. Tamamen özel üretim yapılan kamış şemsiyeler istediğiniz ebat ve modellerde saz dekorasyon ustalarımız tarafından yapılmaktadır. 

 

Hasır Şemsiyeleri Kimler Yapabilir?

Hasır şemsiye uygulamaları da aynı hasır avize ve hasır sepetler gibi örme hasır tekniği ile yapılmaktadır. Hasırcılık zanaatinin bir ürünü olan hasır şemsiyeleri hasırcılık ve örücülük alanında usta olan kişiler yapabilir. 

Resimler