Kamıştan Neler Yapılır?

Kamıştan neler yapılır son zamanlara arama motorlarında çok fazla aratılan bir soru haline gelmiştir. Saz kamışı ve kargı kamışı ürünlerinin özellikle son 5 yıl içerisinde çok popüler bir hale gelmesi de bu sorunun neden bu kadar çok aratıldığını ortaya koymaktadır.

Kamıştan neler yapılır yazımızda sizlere saz kamışı ve bambu kamış (kargı kamışı) ile neler yapıldığından bahsedeceğiz. 

Kamış Nedir?

Kamış bitkisi odunsu gövdeye sahip bir çim türüdür. Kamış aynı zamanda bambu ve kargı ile aynı “Poaceae” familyasından gelmektedir. Kamışlar kargı ve bambuya göre çok daha ince ve kısadır. Ortalama 2-4 metreye kadar uzayabilen saz kamışları bazı sektörlerde özellikle inşaat ve dekorasyon alanlarında yaygın bir kullanıma sahiptir. Kargıyı da bir tür kamış türü olarak düşünebiliriz. Kargı kamışları saz kamışlarına göre daha kalın ve boyları 7-10 metreye kadar uzayabilir.

Kamış Hangi Sektörlerde Kullanılır?

  • Kağıt Endüstrisi : kargı kamışı içerisindeki selüloz yoğunluğu ile kağıt sanayiinde dünyada iyi bir hammadde olarak kullanılmaktadır
  • İnşaat ve Mimarlık sektörü: Kargı ve saz kamışları çatı ve dekorasyon amaçlı bir çok ülkede modern mimari ile birlikte yaygın bir kullanıma sahiptir. Özellikle turizm işletmelerinin büyük talep gösterdiği kamış ve saz çatılar saz kamışları ile yapılmaktadır.
  • Mobilya sektörü: Mobilya sektöründe hammadde ve üretim maddesi olarak kargı kamışları da kullanılmaktadır.
  • Dokumacılık ve örücülükte : Hasır sepet , hasır lamba, hasır şemsiye yapımında kargı kamışları kullanılmaktadır. 
  • İlaç sanayinde
  • Ev ve Bahçe Dekorasyonunda: kargı çit ,kamış çit hasır gölgelik, saz gölgelik ve kipi çatı gibi uygulamalarda kargı kamışı ve saz kamışı ürünleri kullanılmaktadır.
  • Ev ve Süs eşyalarının yapımında
  • Müzik aletlerinin yapımında: Kargı kamışının bir türü olan budaklı kamış ise ney yapımında yüzyıllardır kullanılmaktadır.

 

Hasır Şemsiye Kargı Kamışı İle Yapılmaktadır

Yazları deniz kenarında ve plajlarda sıklıkla gördüğümüz bambu görünümlü şemsiyeler kargı ile yapılmaktadır. Kargı ince ince kesilerek şemsiyeye hasır dekorasyon ustaları tarafından örülmektedir. Hasır şemsiyeler çok farklı modellerde hazırlanabilmektedir. Kamış, kargı ve hasır otları ile hazırlanan özel hasır şemsiye modelleri bugün 5 yıldızlı otllerin ve turizm işletmelerinin vazgeçilmezi haline gelmiştir.

Bambu Kamış Çitler Kargı Kamışı ile Yapılmaktadır

Web sayfamızda bulunan bambu çit ve bambu kamış rulo ürünleri sağlam ve sert kargı kamışları ile hazırlanmaktadır. Kamış çitler ve kargı çitler %100 doğal ve ekonomik ürünler olduğu için son yıllarda oldukça popüler bir kullanıma kavuşmuştur. Estetik ve şık görünümleri ile mekanlarına doğal bir görünüm ve mahremiyet kazandırmaktadır.

Hasır Çitler Saz Kamışı İle Hazırlanmaktadır

Hasır çitlerin yapımında ise saz kamışları kullanılmaktadır. Yetişkin saz kamışlarının otları temizlenir ve makine içerisinde misina ipler ile birbirine bağlanır. Kargı çitlere göre daha uygun fiytalı ve daha hafif olan hasır çitlerin uygulanması kolay ve ekonomiktir.

Kirpi Çatı Uygulamarı Saz Kamışları İle Yapılmaktadır.

Bir saz çatı uygulaması olan kirpi çatı saz kamışı ile yapılmktadır. Saz dekorasyon ustaları tarafından yapılan kirpi çatılar sadece bizim ülkemizde değil tüm dünyada oldukça popüler ve sevilen bir uygulamadır. 
 

Hasır Gölgelik Uygulamaları Kargı Kamışı İle Yapılmaktadır

Hasır gölgelik ve bambu gölgelik uygulamaları kargı kamışı ile yapılmaktadır. Web sayfamız üzerindeki bambu kamış ürünümüz ile kendin yap kargı gölgeliklerinizi kolaylıkla monte edebilirsiniz. Kargı Gölgelik Nasıl Yapılır yazımızı da okuyabilirsiniz.