Hasır Ürünlerinin Avantajları Nelerdir?

Hasır ürünleri ve hasır dekorasyon uygulamaları günlük hayatta birçok kişi ve işyeri tarafından tercih edilmektedir. Hasır ürünleri ve kullanım avavantajları nelerdir?

 

Hasır ürünleri ve hasır dekorasyon uygulamaları günümüzde her mekanda kullanılan doğal ürün ve uygulamalardır. Doğal bir mekan oluşturma isteği ve doğal mekanların çekiciliği hasır ürünlerini ve hasır uygulamalarını günümüzde oldukça popüler bir hale getirmiştir. 

Hasırcılık Sanatı Nedir?

Hasır saz, kabuk vb. yaprak ot gibi bitkiler ile örülen eşya, tavan örtüsü ve taban örtülerine denilmektedir. Hasırcılık sanatı da çok eski medeniyetlerde ortaya çıkmış ve ozmanki insanların temel ihtiyaç ve gereksinimlerini karşılamak için kullanılmaya başlanmış bir zanaattir.

Eskiden insanlar baraka ve yaşam alanları için hasır tavan örtüleri ve hasır çatılar yapmışlardır. Hasırdan sepet ve ev eşyaları da yapan eski medeniyetler hasırı yağmurdan güneşten ve soğuktan korunmak için kullandıkları gibi sepet, şapka, sandal gibi çeşitli araçların ve eşyaların yapımında da kullanmışlardır.

Önerilen Makale Hasır Nedir?

Hasırcılık Sanatı Nasıl Evrimleşti

Eskiden medeniyetler günlük ihtiyaçlarını karşılamak için doğada yetişen saz, kabuk vb. otlar ile yaşam alanlarını ve çeşitli eşyaları oluşturarak hayatta kalmaya çalışıyorlardır. Günümüzde ise hasırcılık sanatı yerini hasır dekorasyona bırakmıştır diyebiliriz. Artık sadece ihtiyaçları karşılamak adına değil doğal ve egzotik dekorasyon çözümleri sunmak için insanlar hasır ürünlerini ve hasır uygulamalarını tercih etmektedirler. 

Günümüzde birçok turizm işletmesi hasır şemsiye, hasır lamba, hasır çatı uygulama ve ürünlerine rağbet göstermektedir. Müşterilerini daha doğal ve egzotik tatil alanlarında ağırlamak isteyen otel, cafe vb. işletmeler için hasır dekorasyon vazgeçilmez bir öneme kavuşmuştur.

Hasır Ürünlerinin ve Uygulamalarının Avantajları Nelerdir?

  • 100% doğal malzemeler ile yapıldıkları ve uygulandıkları için mekanlara şık ve doğal bir görünüm kazandırmaktadır.
  • Hasır şemsiye, hasır çatı gibi ürün ve uygulamalar bez, branda, PVC, sac gibi malzemelere göre daha iyi bir yalıtım sağladığı için yazın kavurucu sıcaklarda daha ferah bir ortam sunmaktadır.
  • Hasır çit ve kamış çit uygulamalarında kullanılan kamış hasır rulo ürünü ile kolay ve ekonomik bahçe çitleri yapabilirsiniz.
  • Hasır ürünleri doğal ve kimyasal madde içermeyen ürünler olduğu için sağlığı tehdit etmez ve huzur verici bir doğallık sunar.
  • Hasır avize ve lambalar iç ve dış mekanlarda doğal ve şık modelleri ile egzotik bir hava estirmektedir.
  • Hasır çatı ve hasır gölgelik uygulamaları hafif ve sağlam malzemeler ile yapıldığı için deprem ve şiddetli yağış esnasında hiçbir tehlike teşkil etmez.
  • Bahçelerinizde hasır çit ve hasır otu saçaklı çatıların kullanmak mekanlarınıza eşsiz bir görünüm kazandıracaktır.
  • Hasır çitler hem ekonomik hemde pratik olduğu gibi size iyi bir mahremiyet sunar ve rüzgarı da büyük ölçüde keser.
Önerilen Makale Hasır Neyden Yapılır?


 

Resimler