Kargı Ürünlerinin ve Uygulamalarının Avantajları Nelerdir?

Kargıdan yapılan ürünler ve uygulamalar doğallığı ve dayanıklılığı sayesinde hem dekoratif amaçlı hem de kullanım amaçlı birçok avantaj sağlamaktadır. Kargı ürün ve uygulamalarını yakından tanıyalım ve avantajlarına göz atalım.

Kargı Nedir?

Bambu kargısı olarak ta bilinen Türk Bambusu diye de tanınan kargı kamışlarıdır. Kargı Latince’de Arundo Donax ismi ile bilinmektedir. Bambu ve saz kamışı ile aynı familyadan kargı kamışı genellikle sazlık ve göl kenarlarında yetişir. Kargı kamışları ortalama 2-7 metre boylarında olabilecekleri gibi bazı türleri 10 metreye kadar uzayabilir. Bambu kargılar odunsu sert selülozik gövdesi ile içi boş bir yapıya sahiptir. Kargı kamışları sert ve dayanıklı odunsu bir bitki türüdür. 

Kargı hakkında daha detaylı bilgi almak için kargı nedir yazımızı da okuyabilirsiniz.

Bambu Kargının Tarihi

Bambu kargı kamışları çok eski medeniyetlerde silah, ev eşyası, çatı kaplaması, yer örtüsü, sepet yapımı , olta yapımı, av aleti yapımı gibi birçok alanda kullanılmıştır. Bambu kargıları günümüzde de bir çok ürün ve dekorasyon uygulamasının yapımında yer almaktadır.

Bambu Kargı Ürünleri ve Kullanımlarının Sağladığı Avantajlar Nelerdir?

Günümüzde en çok kullanılan bambu kargı ürünleri ve uygulamaları şunlardır;

Duvar Dekoru ve Tavan Kaplaması

Duvar Dekoru olarak bambu kamış rulo ürünler hem duvarda hem de tavanda çok şık ve doğal bir doku kazandırır. Aynı zamanda iyi bir yalıtım malzemesi olan kargı kamışları iç mekanlarınız için hem dekorasyon hem de yalıtım özelliği sunacaktır.

Çatı ve Gölgelik Kaplaması

Kargı çatı ve gölgelikler uygun fiyatlı ve iyi bir yalıtım sağladıkları için en uygun doğal çatı uygulamalarıdır diyebiliriz. Kargı çatı ürünleri hem dayanıklı hem de uzun ömürlü oldukları için bahçe gölgelik uygulamalarında son tüketiciler ve turizm işletmeleri için doğal ve egzotik bir çözüm sunmaktadır.

Önerilen Makale Kargıdan Gölgelik Nasıl Yapılır?

Bahçe Çiti Uygulaması

Bahçe çiti uygulamasında kullandığımız bambu çit rulo da kargı kamışları ile üretilmektedir. Ekonomik ve kolay montajı sayesinde dış mekanlarda popüler bir kullanıma sahiptir. 

Önerilen Makale Kargı İle Bambu Çit Yapılır?

Bambu şemsiye

Bambu kargılar çeşitli ve dekoratif bambu görünümlü doğal plaj şemsiyelerinin yapımında da kullanılmaktadır. Klasik hasır şemsiyelerden çok farklı bir görünüm ve teknik ile yapılan bambu şemsiyeler hasır şemsiyelere çok iyi bir alternatif oluşturmaktadır.

Hasır Şemsiye

Hasır şemsiyeler bambu kargı ürünleri ile örme hasır teknikleri kullanılarak yapılmaktadır. Neredeyse her sahil ve plajda rahatlıkla görebileceğiniz hasır şemsiyeler bambu kargılarının dikine ince ince kesilerek şemsiye iskeletine örülmesi ile imal edilmektedir. Hasır şemsiyeler bez ve plastik şemsiyelere göre daha uzun ömürlü ve daha dayanıklıdır

Önerilen Makale Hasır Şemsiye Nasıl Yapılır?

Hasır Lamba ve Hasır Sepetler

Hasır lamba ürünleri de saz kamışı vb. otlar ile yapılabildiği gibi kargı kamışı ile de yapılmaktadır. Kargı şemsiye ile yapılan hasır lamba ve sepetler daha çok bambu ürünlerini andırdığı için bambu lamba ve bambu avize de zannedilmektedir.  Aslında gerçek bambu lamba ve sepetler orjinal bambu ürünleri ve rattan malzemeler ile imal edilmektedir. Orjinal bambu ve rattan ağacı ürünleri ithal ürünler oldukları için fiyatları kargı avizelere göre çok daha yüksektir.

Önerilen Makale Kargıdan Neler Yapılır?

 

 

Diğer Konu Başlıkları