Bambu Dekorasyon

Bambu dekorasyon nedir? Bambu dekorasyon ürünleri ve uygulamaları nasıl yapılır? Bambu dekorasyon alternatifi olarak kargı ve saz kamışları ile neler yapılır?

Bambu Dekorasyon Uygulamaları

Bambu dekorasyon günümüzde çok farklı ürün ve uygulama ile karşımıza çıkmaktadır. Bambu dekorasyon orjinal bambu ürünleri ile yapılabildiği gibi farklı doğal ürünlerle de yapılmaktadır.

Bambu Dekorasyon

Bambu dekorasyon denildiğinde, bambu çit, bambu avize, bambu koltuk takımı,  bambu paravan, bambu çatı gibi birçok ürün ve uygulama aklımıza gelmektedir.
5 yıldızlı otellerden son tüketiciye kadar tüm kesimin ilgi odağı olan bambu dekorasyon ürün ve uygulamaları doğal ve şık görünümü ile herkesi kendine hayran bırakıyor.

Bambu Dekorasyon Nedir?

Bambu dekorasyon bambu bitkisinden elde edilen bambu kamışları ile yapılan uygulama ve ortaya çıkarılan ürünlerdir. Ülkemizde bambu yeteri kadar yetişmediği ve yurt dışından ithal olarak alındığı için orjinal bambu ile yapılan bambu dekorasyon ürünleri ve uygulamaları oldukça maliyetli olmaktadır.

Bambu Alternatifi Kargı ve Saz Kamışları

Bambu Dekorasyon

Görünüm olarak bambuya benzerliği sayesinde Türk Bambusu ismi verilen kargı kamışları da bambu gibi avize, hasır şemsiye, bahçe çiti ve gölgelik yapımında kullanılmaktadır. Ülkemizde kargı ile yapılan avize ve şemsiyelere son tüketici bambu olarak ta söyleyebilmektedir. Bu yazımızı da sizlere bambu dekorasyon ürünü olarak Türk Bambusu olarak da adlandırılan kargı kamışı ürününden bahsedeceğiz.

Bambu ve kargı kamışı arasındaki farkları detaylı olarak incelemek isterseniz alttaki yazımızı da okuyabilirsiniz.

Önerilen Makale Bamu ve Kargı Arasındaki Farklar Nelerdir?

Bambu Dekorasyon Ürün ve  Uygulamaları

Bambu Çatı Kaplama : 

Bambu Dekorasyon

Bambu çatı kaplamalar orjinal bambu ürünleri ile de yapıldığı gibi kargı kamışları ile de yapılmaktadır. Bambuya göre daha ince olan kargı kamışları ile benzer görünüme sahip çok daha ekonomik bambu çatı kaplaması yapmak mümkündür. Bambu kamış ürünü ile yapılan bambu çatı kaplaması hem dayanıklı hem de ekonomiktir. Bambu kamış ürünü kargı kamışlarının çelik teller ile birleştirilmesi ile hazırlanan üründür. Genellikle bambu çatı ve bambu çit uygulamalarında kullanılan bu ürünün uygulanması hakkında bilgi almak için bambu çatı nasıl yapılır yazımızı okuyunuz.

Bambu çatı kaplaması genellikle veranda, pergole, kamelya, teras, garaj çatısı, kafe restoran gibi dış mekanların çatılarına uygulanmaktadır.


Bambu Bahçe Çiti :

Bambu Dekorasyon

 Bambu bahçe çiti ürünleri hem orjinal bambu kamışları ile yapılmakta hem de bambu çit rulo kargı ürünleri ile yapılmaktadır. Bambu ürünleri oldukça maliyetli ve ithal ürünler olduğu için kargı kamışı ve bambu çit uygulaması yapmak çok daha ekonomik ve kolaydır. Bambu çit rulo ürünü sağlam kargı kamışlarından imal edilen montaja hazır üründür. İhtiyacınıza uygun ebatlarda hazırlıyor ve montaja hazır bir şekilde adresinize teslim ediyoruz. 

Önerilen Makale Bambu Çit Uygulaması Nasıl Yapılır?

Bambu Avize

Bambu Dekorasyon

Bambu avizeler genellikle rattan ve bambu kamışları ile yapılmaktadır. Bambu avizeler istenilen her modelde örme hasır tekniği ile hasır dekorasyon ve bambu dekorasyon ustaları tarafından yapılmaktadır. Bambu avizeye alternatif olarak hasır avizeler de imal edilmektedir. Hasır avizeler ise saz kamışı ve kargı kamışları ile imal edildiği için bambu ve rattan avizelere göre daha uygun maliyetli olmaktadır.

Bambu Mobilyalar:

Bambu Dekorasyon

Bambu mobilya ve bambu bahçe takımları her zaman en çok tercih edilen ve en uzun ömürlü bahçe dekorasyon ürünlerinin başında yer almıştır. Bambunun çok dayanıklı ve sağlam bir yapısı olduğu için bambudan yapılan ürünler de hem uzun ömürlü hem de oldukça dayanıklı olmaktadır. Yapılan araştırmalar doğrultusunda bambunun çelikten bile daha yüksek mukavemete sahip olduğu tespit edilmiştir.

Önerilen Makale Bamu Nedir?

Bambu Şemsiye:

Bambu Dekorasyon

Bambu şemsiye aslında son tüketici tarafından hasır şemsiyeler için söylenen isimdir. Bambu şemsiye olarak bilinen şemsiyeler genellikle kargı kamışı, saz kamışı ve saz hasır otları ile imal edilmektedir. Birbirinden şık ve farklı ürünler ile imal edilen hasır şemsiyeler görünümü ve doğal dokusu itibariyle bambuyu andırdığı için bu hasır şemsiyeler bambu şemsiyeler ile de karıştırılmaktadır. Esasında orjinal bambu ürünleri ile imal edilen bambu şemsiye diye bir ürün yoktur. Neredeyse tüm dünyada bambu şemsiye olarak satılan ürünler kargı, saz kamışı, hasır otları ve sentetik ürünler ile imal edilmektedir. 

Bambu kargı ile hasır şemsiye nasıl yapılır yazımızı da okuyabilirsiniz.

Önerilen Ürünler Hasır Şemsiye Modellerimiz


Bambu Paravan: 

Bambu Dekorasyon

Bambu paravan yine ithal bambu ürünleri imal edilmektedir. Çok küçük ebatlı bambu paravan ürünleri 2-3 bin TL’den satılmaktadır.  Orjinal bambu ürünler dolar kuru üzerinden ithal edildiği için fiyatları kargı kamışlarına göre çok maliyetli olmaktadır. Kargı kamışı ülkemizde bol miktarda yetişen bir bitkidir. bambu paravan yerine kalın kargı kamışları ile yapılan bambu paravanlar çok daha uygun maliyetli olacaktır.

Burada en önemli fark bambu kamışları kargı kamışlarına göre daha kalın sağlamdır. Görünüm itibariyle bambuya benzer ve uygun fiyatlı bir iç dekorasyon paravan arıyorsanız kargı ürünlerini tercih edebilirsiniz.


Bambu Dekorasyon Fiyatları

  • Bambu dekorasyon fiyatları uygulamaya göre ve kullanılacak ürüne göre değişiklik göstermektedir. Mesela bambu çatı kaplaması maliyeti orjinal bambu ile yapılacaksa bambu kamış kargı ürününe göre 7-8 kat daha maliyetli olacaktır.
  • Aynı şekilde kargı kamışları ile yapılacak bir bambu çit uygulaması da orjinal bambu kamışı ile yapılan bahçe çitine göre çok daha uygun maliyetlidir. 
  • Bambucit.com olarak web sitemizdeki ürünler kargı kamışı ve saz kamışı ile imal edilen ürünlerdir. Müşterilerimiz tarafından internet üzerinde bambu olarak aratıldıkları için bambu çit ve bambu çatı gibi isimlerle sizlere ayrıntılı bir şekilde anlatarak açıklıyoruz. Bambu dekorasyon uygulama ve ürün fiyatları için bizlere web sitemiz üzerindeki telefon numaralarımızdan ulaşarak ayrıntılı fiyat bilgisi alabilirsiniz.
  • Sizlere bambu dekorasyon ustalarımız ile doğru ürün seçimi ve detaylı uygulama teknikleri hususunda satış öncesi ve sonrası ücretsiz danışmanlık vermekteyiz.